Wie ben ik

Ik ben Marieke van Roden.

Door mijn diverse opleidingen en werkverleden ben ik steeds met veel verschillende mensen in aanraking gekomen. Wat als rode draad door mijn leven loopt, is het helpen van anderen. Als anderen gelukkig zijn dan ben ik dat ook en als ik daar bij kan helpen, maakt mij dat blij. Ik kan goed luisteren en daar waar nodig een spiegel voor houden. Dat is wie ik ben.

Waar geloof ik in

Voor mij staat het buiten kijf dat lichamelijke en geestelijke gezondheid aan elkaar gekoppeld zijn. Als je lichamelijk niet in orde bent, werkt dat vaak door in je hoofd. Dit veroorzaakt piekeren of zelfs slaapproblemen. Andersom werkt dat precies zo. Mensen met stress klachten hebben vaak last van vastzittende spieren in hun rug of schouders. De last wordt als ware op de schouders meegedragen.

Wie ben ik nog meer

Als fanatiek sporter wist ik te weinig van het menselijk lichaam en met name over de werking van de spieren. Daarom ben ik sportmassage gaan studeren waarbij ik ook o.a. anatomie en fysiologie kreeg. Daarna heb ik de opleiding tot life coach gedaan omdat ik de juiste tools wilde leren om mensen te helpen met diverse vraagstukken. Op dit moment studeer ik psychologie omdat ik nog meer wil weten hoe mensen in elkaar steken, hoe mensen (kunnen) reageren na verschillende trauma’s en hoe zij geholpen kunnen worden. Met deze drie opleidingen is voor mij de cirkel rond, niet dat ik klaar ben met leren want dat zal ik tot mijn 100e blijven doen. Met de kennis die ik met mijn opleidingen heb opgedaan, gecombineerd met mijn eigen ervaring op het gebied van sport en voeding heb ik genoeg ingrediënten om anderen te helpen met de vragen of problemen waarmee zij mee rondlopen. Het is dan ook mijn uitdaging om jou te helpen om de juiste balans te vinden tussen jouw lijf en brein.