Ademcoaching

Ademhalen…. het is het eerste wat we doen als we geboren worden en het laatste als we het leven verlaten. Wat veel mensen niet (meer) weten, is dat ons ademhalen eigenlijk ons eigen medicijn is. Met bepaalde ademtechnieken kan stress verminderen of zelfs verdwijnen, kan vermoeidheid overgaan en plaatsmaken voor energie. Ook vastzittende patronen of onverwerkte emoties en trauma’s kunnen ontdekt worden en verwerkt of getransformeerd worden.

Met behulp van verschillende ademtechnieken kan je vrij makkelijk switchen van je bewustzijn naar je onderbewustzijn. Je zult ervaren dat jouw lichaam weet waar bijvoorbeeld onverwerkte emoties of trauma’s zitten en daar bijna vanzelf mee aan de slag kan. Je ademhaling helpt je daarbij en zorgt dat je precies daar komt waar nodig. Hoe mooi is het dat je je ademhaling altijd ter beschikking hebt.

Bewust ademen levert je veel op zoals:
een vertraagde hartslag en ontspanning
mentale helderheid en emotionele rust
hoger bewustzijnsniveau, inzicht in jezelf
makkelijker bij je gevoel kunnen komen en blijven
meer energie hebben
niet meer in je hoofd zitten, maar juist in je lijf komen

Voor we met een ademsessie beginnen

We beginnen met een intake. Dat kan zijn aan de hand van de biografie die jij thuis al heb ingevuld of met een coaching gesprek hoe we dat hebben afgesproken. Tijdens de intake bepalen we jouw intentie, waar wil je aan werken? Wat hier uitkomt, is dan meestal ook de richtlijn voor de sessie. Ik leg uit wat een ademsessie met ademtechniek inhoudt en er is ook ruimte voor jouw vragen.

 Wat houdt een ademsessie in?

Het ademwerk gaat in eerste plaats over erkenning en bewustwording, alleen dat waarvan je je bewust bent, kan je doorvoelen en integreren of transformeren. Door middel van verschillende ademtechnieken ontstaat een proces waardoor dat wat jij niet bewust hebt, naar de oppervlakte kan komen. Zo kan je laag voor laag geblokkeerde energie en oude pijn loslaten. Door de geblokkeerde energie los te laten kan je levensenergie weer meer gaan stromen. Dit ademwerk brengt je in contact met degene die je werkelijk bent waardoor je steeds meer kunt leven vanuit authenticiteit.

Een ademsessie werkt helend op verschillende niveaus. Het biedt je de mogelijkheid om negatieve overtuigingen, oordelen over jezelf en vastzittende of opgeslagen emoties en trauma’s los te laten of te transformeren.

Ademcirkel soul retrieval

Naast een ademsessie kan je ook kiezen voor een ademcirkel soul retrieval. Hiervoor zijn wel minimaal 6 personen nodig. Wat houdt een soul retrieval in?  Eigenlijk letterlijk een stukje ziel terughalen. Ben je als kind niet gehoord of gezien of heb je op andere momenten emotionele of lichamelijke traumatische ervaringen meegemaakt? Ben jij hierdoor een stuk van jezelf kwijtgeraakt om te kunnen overleven of mis je door welke reden dan ook een stuk van je eigenschappen welke je vroeger nog wel had en wil je dit heel graag terug? Dan kan jij dat stuk weer terug te krijgen zodat jij je weer compleet kunt voelen. In een kleine tribe kom je door sjamanistische technieken met muziek en beweging in trance en kan je in contact komen met jouw verloren zielsdelen. Ondersteund door jouw tribe word je herenigd of maak je sinds lange tijd of voor het eerst contact met jouw verloren stukje ziel.

Wat moet je weten over een ademsessie?

Een ademsessie (versneld of vertraagd ademen) duurt zo’n 2 uur inclusief voorwerk en nazorg.
Afhankelijk van je thema kunnen er meer ademsessies nodig zijn. (Op andere dagen.)
Een sessie kan 1 op 1, met 2 personen, maar ook in een groep. (Bekenden of onbekenden.)
Een ademcirkel soul retrieval duurt zo’n 3 uur.
Zorg voor makkelijk zittende kleding.
Eet niet te veel of te zwaar van te voren.
Neem een groot badlaken of matrashoeslaken mee.