Gezond eten en beweging

Uit ervaring weet ik wat het is om te zwaar te zijn, hoe lekker het is om van alles in je mond te stoppen en om steeds weer bezig te zijn met diëten. Hoewel ik altijd al wel in beweging was door mijn sport waterpolo, heb ik sinds een aantal jaar het wandelen en hardlopen ontdekt. Daarnaast ben ik anders gaan eten. Door de combinatie gezond eten en beweging ging mijn lijf veranderen en verloor ik de nodige kilo’s. Ik merkte dat het met mij als persoon steeds beter ging omdat ik niet alleen lekkerder in mijn lijf zat, maar ook lekkerder in mijn hoofd. Ik ervaarde hoe belangrijk het is dat lichaam en geest in balans moeten zijn. Nu is het bezig zijn met gezond eten en veel beweging mijn manier van leven geworden zonder dat ik het idee heb met een dieet bezig te zijn. Ik word hier zo blij van dat ik dit gevoel iedereen gun.

Ik sta niet klaar met een weegschaal of centimeter, maar ik kan je helpen bij het vinden van jouw gezonde manier van leven. Ik kan je helpen met het samenstellen van een eetschema dat bij jou past en jou bewust maken van wat je eigenlijk allemaal eet. Daarnaast kan ik je vertellen over lekkernijen die ook nog eens gezond zijn. Wil jij echt aan de slag met beter leren eten dan verwacht ik een zekere zelfdiscipline en dan garandeer ik je dat het werkt.

Wil jij ook in beweging komen om meer aan je gezondheid te werken dan wil ik je daar graag bij helpen. Samen kijken we naar wat jij kan en wil. We kunnen bijvoorbeeld samen een loopschema maken dat bij jou past. Als jij denkt niet alleen te kunnen lopen dan loop ik graag met je mee en als er genoeg animo voor is, kunnen we ook een beginnersgroepje vormen. Laat het mij weten als je hierin geïnteresseerd bent, dan kan ik een groepje samenstellen.

Wil je wel in beweging komen, maar iets anders dan lopen dan kunnen we kijken wat dan bij jou past. Ik wil jou graag laten ervaren dat beweging en werken aan jouw gezondheid leuk is en hoe heerlijk het is om goed in je vel én in je hoofd te zitten.

2 Replies to “Gezond eten en beweging”

  1. Petra Harmsen
    Receptioniste bij Stellicher advocaten

    Sinds bijna een jaar sport ik bij Lijf en Brein. Marieke helpt me met het juiste voedingspatroon en heeft ervoor gezorgd dat ik hardlopen leuk ben gaan vinden. Inmiddels heb ik al een keer een wedstrijd van 7 km gelopen, ben 15 kg afgevallen en mijn conditie is een stuk vooruit gegaan. Marieke zet zich helemaal voor je in en pept je op als het je even niet mee zit met het eten of sporten. Chapeau Marieke!

  2. Joost van Kollenburg
    (senior) adviseur Strategie bij Rijkswaterstaat Oost-Nederland

    Sinds juni 2015 volg ik looptraining bij Marieke. Voor mij is Marieke een goede begeleider/trainer omdat zij haar hardloopervaring op een rustige en duidelijke manier overbrengt. Daarnaast slaagt zij erin om je op een niet dwingende wijze regelmatig weer een stapje verder te brengen bij het hardlopen. Zij kan goed luisteren om daarna pas te oordelen over mensen. Tot slot heeft ze verrassende initiatieven om je te binden aan haar loopgroepje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.